Cofetăria Codrina

Codrina este un colectiv bine închegat pe care trecerea anilor l-a surprins făcând împreună prăjituri bune pentru timișoreni. Este în același timp o afacere de familie care în 2013 a împlinit 20 de ani.

De ce “Codrina”?

Ni se pune des această întrebare...
În '93 când am deschis am căutat un nume ușor de reținut, dar nu foarte comun. De Codrina nu mai auzisem... Astăzi ne bucuram să vedem ca a ajuns un nume familiar în Timișoara. Totodata ne place și mai mult pentru că i-am descoperit o nostalgie și o rezonanță aparte.

Ce poate nu știai despre Codrina

Toate cofetăriile noastre au și au avut întotdeauna laboratorul lor propriu (avem 4 cofetarii și 4 laboratoare), iar produsele se fac în locul de unde se cumpără, începând de la cântărirea ingredientelor și până la finisare. Astfel ele pot ajunge pe rafturi la câteva minute după ce au ieșit din cuptor sau din mâinile cofetarilor.

Am devenit cunoscuți la mijlocul anilor '90, pentru că, într-o perioada de boom a importurilor de tot felul, la noi se găsea ceva devenit tot mai rar: produse clasice de cofetărie, bune la gust și realizate tradițional.

Folosim materii prime de calitate. Nu adăugăm amelioratori, conservanți, premixuri. Sortimentele noastre cu cremă au la bază frișcă naturală, brânzeturi speciale, unt, și foarte des compoziții fierte pe bază de ouă. De aceea trebuie păstrate la frigider şi consumate în câteva zile, ca orice produs realizat acasă.

Nu congelăm, nu luăm de-a gata, facem totul de la zero, de la blaturi până la fondant. Ne folosim doar de mâini pentru modelare, asamblare, umplere și decor.

Producem zilnic atât cât credem că putem vinde ȋntr-o zi. Seara ne bucurăm dacă vitrinele sunt goale, iar a doua zi o luăm de la capăt.

Credem că echipa Codrina este una specială. Mai mult de jumătate din personalul Codrina lucrează aici de un deceniu, mulți fiind cu noi chiar din primii ani. E cu siguranță un motiv pentru care produsul preferat are mereu gustul așteptat.

Ne place ce facem și vrem să fim mai buni. Ne-am bucura dacă ne-ați spune deschis cum am putea să vă servim mai bine. Ne puteti scrie orice și oricând aici.